srijeda, 13.05.2009.

POZIV NA TRIBINU




Izjava za medije
Split, 13. svibnja 2009.

Nezavisna studentska inicijativa Splita je danas, 13. svibnja u 18h, organizirala informativnu tribinu u prostorima Filozofskog fakulteta u Radovanovoj ulici s ciljem obavještavanja šire studentske populacije i svih građana dobre volje o alternativnim akcijama koje se provode od prestanka blokada Filozofskog, Kineziološkog i Pravnog fakulteta (a kojima se pridružila i sada deblokirana Umjetnička akademija).

Na početku su moderatori iznijeli kronologiju dosadašnjih događanja i uputili nas u trenutno stanje u drugim gradovima, a što je popraćeno i video snimkama studentskih akcija u Splitu, Rijeci i Zagrebu. Dosadašnje akcije studenata u Splitu (od ''studentskog marša'' do akcije ''5 do 12'' i akcije dijeljenja kruha, vode, menija obazovanja i diploma) su ocijenjene zadovoljavajućima, pa se odlučilo i sutra održati akciju ''5 do 12'' u 11:55 – 12:00h na Pjaci Ispod ure te akciju ''Zatrubi za besplatno obrazovanje'' od 15:00 do 17:00h na širem području Općine.
Posebno se raspravljalo o situaciji studenata u Zadru kojima NSI Split daje apsolutnu podršku u borbi za realizaciju svojih ciljeva,ali i u borbi za prava koja su im svakoga dana sve ozbiljnije narušena, a o čemu svjedoči i današnje stanje na zadarskom Sveučilištu.

Također je podržan poziv na zajednički prosvjed sa Nezavisnim sindikatom znanosti i visokog obrazovanja u ime kojega nam se obratio prof. Igor Čaljkušić, a koji bi se (ovisno o pregovorima sindikata i predstavnika vlasti) trebao održati u subotu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.


Nezavisna studentska inicijativa Split

- 00:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.